WhatsApp verhoogt minimumleeftijd naar 16 jaar

| aanbevolen nieuws

Binnen een maand treden nieuwe Europese privacyregels in werking. Daarom zijn een heleboel bedrijven de afgelopen maanden druk in de weer geweest met het updaten van hun privacy beleid. Ook sociale media doen hun nieuwe aanpak stilaan uit de doeken.

Zo gaat WhatsApp een hogere minimumleeftijd invoeren, namelijk 16 jaar in plaats van 13. Het is echter nog niet duidelijk hoe het dat zal controleren. Moederbedrijf Facebook laat de leeftijd voor haar eigen website voorlopig staan op 13. Facebook zal in de plaats wel een nieuw verificatiesysteem voor ouderlijke toestemming gebruiken wanneer de minderjarige gebruiker tussen de 13 en 15 jaar oud is en Facebook toestemming nodig heeft om hun persoonsgegevens te verwerken. Ongeacht of toestemming nodig is, zal een bedrijf zoals Facbook de persoonsgegevens van minderjarigen normaal ook maar beperkt mogen gebruiken voor personalisatie of profilering. Voorlopig is het dus nog onduidelijk hoe deze regels concreet in de praktijk zullen uitdraaien. Wordt vervolgd!

Voor zij die meer willen weten: je kan hierover op de website meer informatie terugvinden in onze andere blogs en onze juridische verslagen. Veel leesplezier!